Als nou maar niet…

Morgen de punctie, en ineens steekt er een nieuwe angst de kop op. Een terugblik naar IVF #4.

Vrijdagmiddag, tussentijdse echo in Leiderdorp. Het resultaat is teleurstellend. Van de 2 follikels is er nog maar 1 over. Maandag terugkomen. De echoscopist laat nog even weten dat ze het niet eens is met onze behandeling. “Je hebt maar één eicel, en toch zet jullie arts de behandeling voort? Wat, krijg je maar zo weinig medicijnen?” In de auto terug besluiten mijn lief en ik voortaan ook de tussentijdse echo’s in Düsseldorf te laten doen. Twee kapiteins op een schip voelt niet goed. Maandagochtend, tussentijdse echo in Düsseldorf. Het resultaat is nog teleurstellender: zaterdag heeft mijn eisprong spontaan plaatsgevonden.

De eisprong, hét moment in een IVF-cyclus, spontaan voorbij? Dit moment wordt nauwkeurig gepland zodat je het eitje uit de follikel kunt halen om kunstmatig te bevruchten. Hoe kan het gebeuren dat dit o-zo-belangrijke moment spontaan heeft plaatsgevonden? Waarom zijn die tussentijdse echo’s? In plaats van een embryo heeft zich een nieuwe angst in me genesteld.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Alle berichten van IVF meisje

Een Reactie op “Als nou maar niet…

  1. een hele dikke knuffel en ik klaver me rot voor je dat er morgen hele mooie eicellen gevonden worden, dan nog mooiere bevruchtingen met nog betere embryo’s en het perfecte babietje over 8,5 maand in je armen zal liggen…

    knuffel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s