Verouderde eicellen

“Bij eiceldonatie is de kans op zwangerschap 50%.” Prof. dr. De Sutter van het Universitair Ziekenhuis in Gent spreekt klare taal. “Als ik jullie geschiedenis bekijk, zou dat een oplossing kunnen zijn.” Het probleem ligt volgens haar niet bij het zaad maar bij de eicel. Een zaadprobleem kun je goed opvangen met ICSI, terwijl je niets kunt doen aan eicellen waarvan de kwaliteit is afgenomen. En op míjn leeftijd… is die afgenomen. “De kans op zwangerschap is daardoor klein, en de kans op een miskraam groot.” Met een jongere eicel is dit probleem opgelost. Het feit dat onze embryo’s er uitstekend uitzien zegt niets volgens haar, de basis blijft een kwalitatief slechte eicel met chromosomale afwijkingen. Een uur lang praten we over onze geschiedenis en onze opties. “Ik wil eerlijk zijn, en vertel jullie alleen over de medische mogelijkheden. Dit staat los van de emotionele, relationele en financiële aspecten”, eindigt ze. De rest is aan ons. En dat is precies het allerlastigste deel…

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Alle berichten van IVF meisje, Over eicellen en andere vrouwenzaken

4 Reacties op “Verouderde eicellen

 1. oh meisje toch, wat een verschrikkelijke weg hebben jullie al gehad, en wat een moeilijke beslissingen moeten jullie nu nemen…
  ik wens jullie heel veel succes en sterkte

 2. Poeh! Je zal er maar aan staan… heel veel sterkte bij het maken van de keuzes. Hoop dat jullie met heel jullie hart kunnen kiezen en dat de keuze de zo gewenste en gegunde zwangerschap met zich mee zal brengen!

 3. Marit

  Auwtsjh… Wat een boodschap om te verwerken. En wat een beslissingen om te maken…

  Ik sluit me aan bij Musetta: ik hoop ook dat jullie een keuze kunnen maken waar jullie met heel jullie hart achterstaan. En dat de keuze jullie geluk mag brengen (in welke vorm ook).
  Veel sterkte/succes/moed en liefs

 4. I.

  Hoi, in het stukje ‘Tot nu toe’ lees ik dat jullie zijn ingeschreven voor adoptie en dat je al de cursus hebt gedaan. Je blogt daar eigenlijk helemaal niet over. Wil je het dan wel? En als je met adoptie doorgaat is het misschien niet zo handig om over vruchtbaarheidsbehandelingen te bloggen. Sterkte met het maken van je keuzes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s