You better think

think_positive_pregnancy_test_mug“Ik ben ervan overtuigd dat positief denken belangrijk is.” Mijn lief, een echte rasoptimist, praat op mij in. “Een kind moet zich welkom voelen. Dit zou zomaar de missing link kunnen zijn!” Ik ben al weer geïrriteerd. Alsof het aan míj ligt dat we niet zwanger zijn.

Toch sudderen zijn woorden nog door. Ik ben inderdaad vrij negatief en vaak boos. En ineens ben ik het zat. Ik wil ik me niet meer zo voelen! Waarom zou ik al verdrietig en teleurgesteld zijn vóór de uitslag? Ik besluit mee te doen met dit experiment.

Ik google op affirmaties. Dit zijn zinnetjes “die je in gedachten of hardop uitspreekt en die je gedachten beïnvloeden en versterken”, zo lees ik op de site van Edith Hagenaar. “Meestal gebruiken we affirmaties op een negatieve manier (“Dit lukt me nooit!”). Als je ze bewust en op een positieve manier inzet, en regelmatig herhaalt, kun je je gedachten over jezelf veranderen.” Edith heeft verschillende zinnetjes over zwanger worden als geluidsbestand toegevoegd.

Dus dat doe ik nu. Meerdere malen per dag luister ik naar het mp3-bestand op mijn telefoon. En als ik niet kan luisteren, lees ik de affirmaties die ik heb uitgeschreven als notitie of herhaal ik ze in mijn hoofd. Zo zei ik tijdens de terugplaatsing tegen mezelf “Ik sta open om een vrucht in mijn baarmoeder te ontvangen”. Gedurende de dag zeg  ik “Ik ontspan me, ik geef me over aan mijn eigen natuur”. Ook stel ik me daadwerkelijk voor “dat ik mijn eigen baby in mijn armen hou” en voel ik de “bijbehorende blije gevoelens”. Misschien doorbreek ik hiermee de “innerlijke redenen die mij belemmeren om zwanger te worden”, misschien ook niet. Maar ik voel me er in ieder geval stukken positiever door!

Advertenties

8 reacties

Opgeslagen onder Alle berichten van IVF meisje, Over het aternatieve circuit

8 Reacties op “You better think

 1. Dat de innerlijke mens invloed heeft op de lichamelijke mens daar ben ik van overtuigd. Positief denken is voor lichaam en geest belangrijk. Om nu zo ver te gaan dat je hiermee een vruchtbaarheidsprobleem kan oplossen of een terugplaatsing kan beïnvloeden daar ben ik niet echt van overtuigd. Maar … het zal je minder stress bezorgen en DAT kan waarschijnlijk WEL helpen. Het kan enkel maar een positieve invloed hebben … en zeker op jezelf!
  Ik ga het in ieder geval ook toepassen want ik ben van mezelf ook negatief ingesteld en denk nu soms al dat alles gaat mislukken. Dus bedankt voor de tip! En succes ermee!

  • Anonymous

   Ik herken het wel….maar ik denk soms dat mijn onderbewustzijn er mee te maken heeft dat we nog niet zwanger zijn…Er zijn veel dingen waar ik me zorgen over maak, die dan toch soms bewust, soms onbewust stress veroorzaken. Natuurlijk heeft mijn leeftijd er ook mee te maken, ik ben 39 jaar. Maar alles is goed bij ons, geen aanwijsbare reden om niet zwanger te worden…zou het dan toch stress zijn? Ik ga ook eens positief op mezelf inpraten. Morgen eerste IUI dus misschien dan wel raak? Anyway, ik ben hier voor het eerst dus ga eens rondneuzen op je blog, ik wens je veel sterkte en succes toe!

   • melanie

    ikzelf bijna 39 jaar zal binnenkort beginnen met ivf. ben heel blij maar tergelijkertijd ook heel bang,bang voor wat zal komen,bang dat het niet zal lukken.ik wens jou alvast heel veel succes!!

 2. Anoniem

  Ik denk dat het fijn voor je is als je minder gestressed bent, dat maakt het misschien draaglijker maar geloof mij, als positiviteit het antwoord was lag er nu boven een baby te slapen….Het is een lichamelijk proces waar we uiteindelijk geen invloed op hebben, verder dan de dingen die we doen die wel iets gestuurd kunnen worden (hormonen spuiten, puncties ondergaan etc.) Maar ik wens je natuurlijk wel heel veel sterkte en succes, proberen blij te zijn is altijd wel okee, ik wil alleen maar zeggenndat het ook niet nadelig is als je veel huilt, somber bent, gewoon realistisch bent of chagrijnig bent. Het is allemaal toch ook niet niks! Xxx

 3. Anno

  Ik heb een prima en nette reactie gegeven maar na moderation is het blijbaar weg gehaald, raar hoor….

 4. Mar

  Aan de ene kant krijg ik de kriebels van het geluidsfragment maar aan de andere kant….

  Onlangs hoorde ik dat de zus van mijn collega na jaren ivf spontaan zwanger is geworden. Ze was voorheen ontzettend gestresst door een drukke baan en haar frustratie van niet zwanger worden. Ze was ook heel negatief. Na de laatste mislukte ivf poging had ze zich erbij neergelegd dat het nooit zou lukken (40+). Daarbij verloor ze ook nog haar baan. Haar man heeft een goede baan dus financieel geen ramp. De twee stressfactoren uit haar leven waren weg, ze was sinds jaren ontspannen. Na een paar maanden werd ze spontaan zwanger, ze kon het niet geloven. Toeval?

  Ik denk dat negativiteit ons stress geeft en dat ons lichaam hierop reageert. Ik geloof het dus wel, alleen die zinnetjes van het geluidsfragment geven mij dus wel de kriebels. Mss moet ik ze wat vaker horen, zodat mijn halflege glas ook eens halfvol is!

  Heel veel succes allemaal, het allerbeste!!

 5. Fijn dat je je positiever voelt, en ik duim nog even door.

  Heel veel liefs en sterkte met wachten tot jullie de test gaan doen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s